Booking:

Stølstur til Rebnisli

Film: Ole Gudmund Bjørk.

Dette er en fin tur som passer for fjellvante familier.

Turen gi deg fin utsikt mot Skjolden og Lusterfjorden. Rebnisli ligger på nesten 400 meter over havet og er i underkant 7 kilometer tur/retur. På vegen opp passerer du gårdene Flaten, Skåri og Rebni.

Turen tar ca 4 timer, men kan forlenges om man vil. Toppen av Bolstadnosi (Gjerseggnosi) ligger 1000 meter over havet, med flott utsikt mot fjellet Molden.

Les mer om turen.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Jostedalsbreen

Skjolden hotel jostedalsbreen

Jostedalsbreen er Europas største isbre på fastlandet.

Fra Skjolden er det en time i bil til Nigardsbreen, den lettest tilgjengelige av brearmene på Jostdalsbreen.

Etter en kort båttur over brevannet kan du komme tett inn til blåisen på egen hånd eller bli med breførarer opp på isen. Les mer om dette på Jostedal breførarlag.

På vei opp Jostedalen passerer du også Breheimsenteret,  et informasjonssenter for Jostedalsbreen Nasjonalpark. I perioden juni til oktober kan du også prøve å padle på vann som f.eks Styggevatnet - se www.icetroll.com.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

 

 

 

Stølstur til Dulsete

Skjolden Hotel mot dulsete

Gå gjennom et frodig landskap i Mørkridsdalen.

Denne turen starter noen kilometer unna hotellet. Ta av fra riksveg 55 i Skjolden og kjør mot Mørkrid. Parker i enden av vegen, på parkeringsplassen i Hyrnavollen tar turen ca 4,5 timer tur/retur.

På veien passerer du fine elvestryk, vakre tjern og gamle støler. En tur i idylliske og mektige omgivelser. En fin tur for familier.

Les mer om turen.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Fanaråken - 2068 moh

Fanaraaken - Skjolden Hotel

På Fanaråken finner du Norges høyest beliggende turisthytte.

Dette er en av «klassikerene» for fjellinteresserte i Norge, med den høyest beliggende turisthytte på 2068 m.o.h. Det er en relativt krevende tur på mellom 5 til 8 timer tur/retur. Passer fint for fjellvante familier. Husk gode sko og gode klær.

Du kommer til Fanaråken fra Skogadalsbøen, Sognefjellshytta, Krossbu eller Turtagrø. Spør oss, så viser vi deg veien hit.

Det er ikke mange topper som kan konkurrere med utsikten fra Fanaråken. Du ser mot hele tinderekka i Vest-Jotunheimen, med blant annet Hurrungane og Steindalsnosi.

Les mer om turen.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

 

Fuglesteg

Fuglesteg - Skjolden Hotel

Fjellgården høyt opp i dalsida er en opplevelse av de sjeldne.

Gården Fuglesteg ble utskilt som eget bruk i 1650, og var kirkegods under kirken i Dale i Luster frem til 1840, da Sølfest Nilsson fikk kongeskøte på gården. Sølfest bygde det store våningshuset i stein som nå er reist på nytt på gården.

Fuglesteg er i dag en DNT-hytta og stedet har blitt svært populært. 

Turen er rundt 5 kilometer. Turen opp er bratt og tar ca 1,5 timer i delvis krevende terreng.

Les mer om turen.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Feigumfossen

Feigumfossen - Skjolden Hotel

En mektig, nesten sjokkartet opplevelse.

Den 218 meter høye Feigumfossen ligger idyllisk til på sørsida av Lusterfjorden. Du kan gå den korte turen opp til fossen, eller nyte synet fra den nasjonale turistveien langs nordsida av fjorden.

Når du kjører riksveg 55 langs nordsiden av Lusterfjorden får du Feigumfossen rett i fanget fra sørsida. Ett mektig syn med 218 meter vann i fritt fall. Vil du utforske fossen nærmere, tar du den smale og idylliske vegen langs sørstranden. Parker utenfor gården Feigum, på fjorsiden av vegen. Fra parkeringen går du 300 meter i retning Ornes, før du tar av på stien.

Det går merket sti opp til et utsiktspunkt under fossen. Det tar rundt 45 minutter fra parkeringen til utsiktspunktet som ligger 150 meter over havet.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Urnes stavkirke

Urnes Stavkirke - Skjolden Hotel

Urnes stavkirke er den eldste i Norge, og står på UNESCOs verdensarvliste.

Kirken er bygget rundt år 1130, men de spesielle utskjæringene på nordportalen kommer fra en eldre kirke.

Denne gamle stavkirken er den eneste av sitt slag på UNESCOs verdensarvliste. Kirken står høyt og fritt med utsikt over Lustrafjorden slik den har gjort siden tidlig på 1100-tallet. Der den nåværende kirken står, finnes det også spor etter en kirke som skal være bygd rundt 1050.

Denne kirken er verd ei reise.

Les mer om Urnes stavkirke.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Fiske- og sykkeltur Bølifossen (guidet)

Bolifossen - Skjolden Hotel

Bli med til Bølifossen, stedet som blir kalt «perlao i dalen».

Vi starter i Skjolden og sykler inn Mørkridsdalen, som er en av de viktigste inngangsportne til Breheimen nasjonalpark. Underveis vil du oppleve flott landskap, mens du hører guiden fortelle om utviklingen fra naturhushold til nasjonalpark. I idyllisk landskap og bruset fra Bølifossen er dette en nydelig plass å prøve fiskelykken.

Sykkelturen fra Skjolden er rundt åtte kilometer og tar ca en time hver vei. Vi parkerer syklene ved Hødnevollen og går på stien som fører oss til Bølifossen.

Etter rundt 40 minutter rolig gange kommer vi til Storatjødni, som er et kjent fiskevann. 30 minutter etter Storatjødni, går vi over en solid hengebro og vandrer inn i det idylliske landskapet rundt Bølifossen. Vi går til et leirområde der guiden serverer varm drikke fra stormkjøkken. I mellom tiden kan du prøve fiskelykken. Får du fisk, kan vi grille den på stormkjøkkenet. En herlig smaksopplevelse!

Fiskekort er inkludert i prisen, og vi har fiskestenger som passer både barn og voksne.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Fjord RIB Adventure

Fjord RIB Adventure - Skjolden Hotel

Bli med på Fjord RIB Adventure på Sognefjorden, og opplev noe av det beste norsk fjordlanskap har å tilby.

Med vind i håret og musikk i stereoanlegget, glir du over Lustrafjorden i en komfortabel RIB-båt. Du får oppleve fjord, fjell og høye fossefall sett fra fjorden, mens guiden forteller om området og deler de gode, lokale historiene.

Turen starter ved bryggen i Skjolden og går videre langs nordsiden av Lustrafjorden. Vi får fin utsikt over kjente attraksjoner som Gamle Lerum saftfabrikk, den gamle handelsstaden Marifjøra, og tidligere Luster sanatorium, Harastølen.

Et av høydepunktene på turen er utsikten mot den 218 meter høye Feigumfossen. Vi gjør korte stopp for å ta bilder og nyte naturen. Underveis kan vi møte på nysgjerrige kobber og niser som dukker opp og hilser på. På veien tilbake går vi langs sørsiden av fjorden og opplever nye fossefall og naturperler.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Stand Up Paddling

Stand Up Paddling - Skjolden Hotel

Lei et StandUp-padlebrett og utforsk indre del av Lustrafjorden på egenhånd.

Stand Up Paddling, forkortet «SUP» i utlandet, er en aktivitet som stammer fra USA og som har vist en sterk vekst i Europa de siste årene. I Norge kalles det StandUp-padling eller brettpadling.

I motsetning til et tradisjonelt surfebrett, har SUP-brettene større volum og er både lengre og breiere. Dette fører til at brettet er mer stabile og egner seg som et fremkostmiddel på lik linje med kajakk.

En spennende måte å oppleve omgivelsene på.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.