Aktiviteter

Booking:

Fiske- og sykkeltur Bølifossen (guidet)

Bolifossen - Skjolden Hotel

Bli med til Bølifossen, stedet som blir kalt «perlao i dalen».

Vi starter i Skjolden og sykler inn Mørkridsdalen, som er en av de viktigste inngangsportne til Breheimen nasjonalpark. Underveis vil du oppleve flott landskap, mens du hører guiden fortelle om utviklingen fra naturhushold til nasjonalpark. I idyllisk landskap og bruset fra Bølifossen er dette en nydelig plass å prøve fiskelykken.

Sykkelturen fra Skjolden er rundt åtte kilometer og tar ca en time hver vei. Vi parkerer syklene ved Hødnevollen og går på stien som fører oss til Bølifossen.

Etter rundt 40 minutter rolig gange kommer vi til Storatjødni, som er et kjent fiskevann. 30 minutter etter Storatjødni, går vi over en solid hengebro og vandrer inn i det idylliske landskapet rundt Bølifossen. Vi går til et leirområde der guiden serverer varm drikke fra stormkjøkken. I mellom tiden kan du prøve fiskelykken. Får du fisk, kan vi grille den på stormkjøkkenet. En herlig smaksopplevelse!

Fiskekort er inkludert i prisen, og vi har fiskestenger som passer både barn og voksne.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Fjord RIB Adventure

Fjord RIB Adventure - Skjolden Hotel

Bli med på Fjord RIB Adventure på Sognefjorden, og opplev noe av det beste norsk fjordlanskap har å tilby.

Med vind i håret og musikk i stereoanlegget, glir du over Lustrafjorden i en komfortabel RIB-båt. Du får oppleve fjord, fjell og høye fossefall sett fra fjorden, mens guiden forteller om området og deler de gode, lokale historiene.

Turen starter ved bryggen i Skjolden og går videre langs nordsiden av Lustrafjorden. Vi får fin utsikt over kjente attraksjoner som Gamle Lerum saftfabrikk, den gamle handelsstaden Marifjøra, og tidligere Luster sanatorium, Harastølen.

Et av høydepunktene på turen er utsikten mot den 218 meter høye Feigumfossen. Vi gjør korte stopp for å ta bilder og nyte naturen. Underveis kan vi møte på nysgjerrige kobber og niser som dukker opp og hilser på. På veien tilbake går vi langs sørsiden av fjorden og opplever nye fossefall og naturperler.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Stand Up Paddling

Stand Up Paddling - Skjolden Hotel

Lei et StandUp-padlebrett og utforsk indre del av Lustrafjorden på egenhånd.

Stand Up Paddling, forkortet «SUP» i utlandet, er en aktivitet som stammer fra USA og som har vist en sterk vekst i Europa de siste årene. I Norge kalles det StandUp-padling eller brettpadling.

I motsetning til et tradisjonelt surfebrett, har SUP-brettene større volum og er både lengre og breiere. Dette fører til at brettet er mer stabile og egner seg som et fremkostmiddel på lik linje med kajakk.

En spennende måte å oppleve omgivelsene på.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.