Fjellturer

Booking:

Stølstur til Rebnisli

Film: Ole Gudmund Bjørk.

Dette er en fin tur som passer for fjellvante familier.

Turen gi deg fin utsikt mot Skjolden og Lusterfjorden. Rebnisli ligger på nesten 400 meter over havet og er i underkant 7 kilometer tur/retur. På vegen opp passerer du gårdene Flaten, Skåri og Rebni.

Turen tar ca 4 timer, men kan forlenges om man vil. Toppen av Bolstadnosi (Gjerseggnosi) ligger 1000 meter over havet, med flott utsikt mot fjellet Molden.

Les mer om turen.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Stølstur til Dulsete

Skjolden Hotel mot dulsete

Gå gjennom et frodig landskap i Mørkridsdalen.

Denne turen starter noen kilometer unna hotellet. Ta av fra riksveg 55 i Skjolden og kjør mot Mørkrid. Parker i enden av vegen, på parkeringsplassen i Hyrnavollen tar turen ca 4,5 timer tur/retur.

På veien passerer du fine elvestryk, vakre tjern og gamle støler. En tur i idylliske og mektige omgivelser. En fin tur for familier.

Les mer om turen.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

Fanaråken - 2068 moh

Fanaraaken - Skjolden Hotel

På Fanaråken finner du Norges høyest beliggende turisthytte.

Dette er en av «klassikerene» for fjellinteresserte i Norge, med den høyest beliggende turisthytte på 2068 m.o.h. Det er en relativt krevende tur på mellom 5 til 8 timer tur/retur. Passer fint for fjellvante familier. Husk gode sko og gode klær.

Du kommer til Fanaråken fra Skogadalsbøen, Sognefjellshytta, Krossbu eller Turtagrø. Spør oss, så viser vi deg veien hit.

Det er ikke mange topper som kan konkurrere med utsikten fra Fanaråken. Du ser mot hele tinderekka i Vest-Jotunheimen, med blant annet Hurrungane og Steindalsnosi.

Les mer om turen.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.

 

Fuglesteg

Fuglesteg - Skjolden Hotel

Fjellgården høyt opp i dalsida er en opplevelse av de sjeldne.

Gården Fuglesteg ble utskilt som eget bruk i 1650, og var kirkegods under kirken i Dale i Luster frem til 1840, da Sølfest Nilsson fikk kongeskøte på gården. Sølfest bygde det store våningshuset i stein som nå er reist på nytt på gården.

Fuglesteg er i dag en DNT-hytta og stedet har blitt svært populært. 

Turen er rundt 5 kilometer. Turen opp er bratt og tar ca 1,5 timer i delvis krevende terreng.

Les mer om turen.

Ta gjerne kontakt om du har spørsmål.